Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ.....18-11-2014
Γίνεται ιδιαίτερα φανερό στην εποχή μας, ότι πολλές χώρες (με εξαίρεση τις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται σε περίοδο πτώσης και παρακμής και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συγκρατήσουν τα κεκτημένα και την τωρινή Αυτοκρατορία τους), οι οποίες στο παρελθόν είχαν μεγαλουργήσει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά και είχαν δημιουργήσει ισχυρές ενώσεις και Αυτοκρατορίες, προσπαθούν στον σύγχρονο κόσμο να αναπλάσουν τις σπουδαίες εκείνες ιστορικές στιγμές και να δώσουν στους λαούς τους την αίσθηση της ισχύος και του μεγαλείου που είχαν σε εκείνες τις σημαντικές για τους ίδιους χρονικές περιόδους.

Έτσι λόγου χάρη η Ρωσία επιθυμεί την ανασύσταση μίας αυτοκρατορίας που θα είναι ένα μείγμα της Τσαρικής και της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας, όπως επίσης και θα ακολουθεί την πολιτική και την διπλωματία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Μόσχα πάντοτε υποστήριζε πως είναι η Τρίτη Ρώμη, πολιτικός, αλλά όχι Θρησκευτικός διάδοχος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Καισάρων-Αυτοκρατόρων της και προστάτης των απανταχού Ορθόδοξων Χριστιανών).


 Η νέα Ρωσική Αυτοκρατορία θα απαρτίζεται (σύμφωνα με την ιδεολογία του Ευρασιανισμού) από τα έθνη των δύο προαναφερθεισών αυτοκρατοριών και θα επεκτείνεται εδαφικά από την Σιβηρία έως την Κεντρική Ευρώπη. Τα μέσα για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι τόσο διπλωματικά, όσο και στρατιωτικά (επίδειξη δύναμης και στρατιωτική εμπλοκή σε κρίσεις που έχουν άμεση σχέση με την εθνική της ασφάλεια, όπως π.χ. Ουκρανία, Γεωργία και μελλοντικά ίσως και Μολδαβία), αλλά επίσης και οικονομικά (παροχή ανταλλαγμάτων, προνομίων, εγγυήσεων και παροχών σε διάφορα ευρωπαϊκά έθνη προκειμένου να εγκαταλείψουν υποψήφια κράτη την τωρινή τους ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και να ενταχθούν στην Ευρασιατική Ένωση).
Υπάρχουν πολλά έθνη στα οποία η Ρωσία θα μπορούσε να επέμβει (τηρώντας το δόγμα της για την προστασία όλων των Ρωσικών καταγωγής πληθυσμών τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων της). Έτσι σημαντικοί Ρωσικοί, Ρωσόφωνοι ή φιλορωσικοί πληθυσμοί υπάρχουν τόσο στην Ουκρανία, την Γεωργία, την Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, όσο και στο Καζακστάν και στην Λευκορωσία. Πολλές από αυτές τις χώρες είναι πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ασταθείς και δεν είναι ακόμα πλήρη ή ενταγμένα μέλη σε κανέναν στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό συνασπισμό, κάτι που επιτρέπει για την ώρα στην Ρωσία να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά όπου υπάρχει ανάγκη.
Πέραν αυτών θα έχει σημαντικό σύμμαχο της εντός της Ευρώπης και τα ισχυρά ανερχόμενα ευρωσκεπτικιστικά κινήματα, πολλά εκ των οποίων επιθυμούν όχι μόνο την διάλυση της ΕΕ, αλλά και την απομάκρυνση των λαών τους από την επιρροή των ΗΠΑ, μαζί με μία στροφή προς την Ρωσία και ενίσχυση των δεσμών μαζί της (μέχρι και την κοινή σύναψη συμμαχίας), και για αυτό τον λόγο τα συγκεκριμένα κινήματα υποστηρίζονται ενεργά πολιτικά από την κυβέρνηση της Μόσχας.
Παράλληλα επιδιώκονται διεθνείς οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτικές συνεργασίες σε με άλλα ισχυρά κράτη (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) και η κοινή δράση σε μεγάλους οργανισμούς (Ευρασιατική Ένωση, Σύμφωνο Συλλογικής Ασφάλειας, Σύμφωνο της Σαγκάης, BRICS), προκειμένου να έχει η χώρα εναλλακτικές λύσεις τόσο σε περίπτωση οικονομικού εμπάργκο (όπως π.χ. έγινε στην Ουκρανία), είτε και για να επιτευχθεί η εύρεση νέων αγορών και η κοινή πολιτική γραμμή στα «καυτά» διεθνή τεκταινόμενα, καθώς και ο νομισματικός ανταγωνισμός με τις δυτικές δυνάμεις (στην χρήση διαφορετικών νομισμάτων πέραν του δολαρίου για τις διεθνείς νομισματικές συναλλαγές και στην ανταλλαγή πετρελαίου).

Φυσικά σε αυτή της την προσπάθεια θα έχει να αντιμετωπίσει ποικίλους αντιπάλους, αφού για την ηγεμονία της Ευρώπης ενδιαφέρονται επίσης και οι Γερμανοί όσο και οι Αμερικάνοι, ενώ στην πλευρά της Ασίας έχει να αντιμετωπίσει την διεκδίκηση από την Ιαπωνία των Κουρίλων νήσων, ενώ και η Κίνα, που μέχρι τώρα είναι σύμμαχος της Ρωσίας θα μπορούσε μελλοντικά να μετατραπεί σε αντίπαλο της, τόσο για το ότι και οι δύο θέλουν να κυριαρχήσουν στην Κεντρική Ασία, όσο και για το ότι η Κίνα διεκδικεί και αυτή Ρωσικά εδάφη τόσο στην Σιβηρία, όσο και κατά μήκος του ποταμού Αμούρ [Η πολυάνθρωπη και αρχαία Κίνα θα μπορούσε, αν διέλυε την συμμαχία με τους Ρώσους και στρεφόταν εναντίον της (της Βόρειας προς την Κίνα και την Ευρώπη) Ρωσίας, προκειμένου να διεκδικήσει τα Σιβηρικά εδάφη της, να δημιουργήσει ένα νέο ιδιαίτερα επικίνδυνο μέτωπο κατά της Ρωσίας στην Ανατολή (όπως συνέβη στον Ψυχρό πόλεμο) που θα ελάττωνε την αντίστοιχη πίεση των Ρώσων στην Δύση, ειδικά αν αυτοί συμμαχούσαν με την Κίνα και θα έφερνε την Ρωσία σε πολύ δύσκολη θέση, κατά παρόμοιο τρόπο που στην σειρά Game of Thrones η κρυφή συμμαχία του άρχοντα της Δύσης Τάουγιν Λάνιστερ με τον «πολυάνθρωπο» σε απογόνους και «αρχαίο» στην ηλικία Λόρδο Φρέυ έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον άρχοντα του Βορρά Ρομπ Σταρκ].

Η Γερμανία φιλοδοξεί να «ξαναστήσει» μία νέα μεγάλη Αυτοκρατορία, ένα νέο Δ’ (οικονομικό κατά βάση) Ράιχ, το οποίο θα είναι μία σύνθεση του Α’ Ράιχ του Καρλομάγνου, του Β’ Ράιχ του Μπίσμαρκ και του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β’, καθώς και του Γ΄ Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ. Αυτό θα περιλαμβάνει και θα έχει κάτω από Γερμανική ηγεμονία την «Μεσευρώπη» (δηλαδή την Κεντρική Ευρώπη), ενώ όλα τα υπόλοιπα έθνη της Ευρώπης, τόσο της Δυτικής όσο και της Νοτιοανατολικής, είτε θα τεμαχιστούν, είτε θα αποδυναμωθούν στον μέγιστο βαθμό και θα υποταχτούν στην ηγεσία της Γερμανίας, μέσω μίας οικονομικοπολιτικής ένωσης και θα χρησιμεύσουν τόσο για την εύρεση πρώτων υλών, ανθρώπινου δυναμικού, περάσματος αγωγών και μελλοντικά και ως εδαφική επέκταση της Γερμανίας, η οποία θα αγοράζει «φθηνά» τα εδάφη αυτών των χωρών, τα οποία η ίδια θα έχει βγάλει πλειστηριασμό (αυτό ήταν και το σχέδιο της Γερμανίας στους δύο Παγκοσμίους πολέμους και τελικά επιτεύχθηκε με την συνεργασία των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου).

Τα μέσα τα οποία χρησιμοποιεί η Γερμανία για την επίτευξη των στόχων της είναι κυρίως οικονομικά και η επίκληση της «κρίσης του χρέους» και της κοινής «δημοσιονομικής προσαρμογής», προκειμένου τα υπόλοιπα κράτη να «πάρουν» εκείνα τα οικονομικά μέτρα, τα οποία θα εξαθλιώσουν τους πληθυσμούς τους, θα βαλτώσουν την οικονομία τους και θα τους αναγκάσουν να βγάλουν στο σφυρί τον φυσικό τους πλούτο και τα εδάφη τους, προκειμένου αυτά  να αγοραστούν σε τιμή «ευκαιρίας» από τους Γερμανούς.
Εννοείται ότι σε αυτή τους την προσπάθεια θα έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλους φιλόδοξους παίκτες, οι οποίοι θέλουν επίσης να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη. Οι κυριότεροι αντίπαλοι της Γερμανίας (εκτός φυσικά από τα ανερχόμενα ευρωσκεπτικιστικά κινήματα και φυσικά τους λαούς της ίδιας της κατεχόμενης Ευρώπης) θα είναι τόσο οι Ρώσοι αλλά και οι Αμερικάνοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουν τους Γερμανούς να κυριαρχήσουν απόλυτα στην Ευρώπη, γιατί αν αυτό συμβεί θα μπορέσουν αυτοί (οι Γερμανοί) να αυτονομηθούν εντελώς απέναντι τους και ίσως μετά στραφούν και εναντίον τους, κάνοντας τους να αρχίζουν να χάνουν την ηγεμονία και την παγκόσμια πολιτική και μη επιρροή τους, κάτι για το οποίο πασχίζουν τώρα εναγωνίως.


Η Κίνα είναι άλλη μία χώρα η οποία θέλει να ανασυστήσει την παλαιά της Αυτοκρατορία, αυτήν του «Μέσου Βασιλείου», η οποία μαζί με την Βυζαντινή και την Αρχαία Αιγυπτιακή Αυτοκρατορία κράτησαν σε χρονική διάρκεια πολύ παραπάνω από χίλια χρόνια. Για αυτόν τον λόγο θέλει να κυριαρχήσει πολιτικά και οικονομικά στα έθνη της Κεντρικής Ασίας, να συντρίψει τις εξωτερικά υποκινούμενες, όπως και στην Ρωσία, «αποσχιστικές τάσεις» (Θιβέτ, Ξιν Γιανγκ), και να ανακτήσει τα παλαιά εδάφη της Κινέζικης Αυτοκρατορίας (στην Ρωσική Σιβηρία στον Ποταμό Αμούρ, εδάφη στο Βιετνάμ,  ανάκτηση της Ταιβάν, η οποία όμως είναι υπό Αμερικάνικη προστασία,  ένωση της Κορέας σε μία κυβέρνηση υπό την απόλυτη επιρροή της, κατάκτηση των διαφιλονικούμενων εδαφών στην Ινδία, καθώς και τα διαφιλονικούμενα με την Ιαπωνία νησιά στα οποία υπάρχουν επίσης σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα).




Φυσικά σε αυτό την στόχο θα έρθει αντιμέτωπη με πολύ ισχυρούς αντιπάλους (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία), καθώς και με μέχρι τώρα συμμάχους (Ρωσία). Και αυτό σημαίνει ότι για να επιτύχει σε αυτούς της τους στόχους θα πρέπει να προσπαθήσει να τους υλοποιήσει σταδιακά, κάνοντας κάθε φορά τις κατάλληλες συμμαχίες.

Παράλληλα με όλες αυτές τις μεγάλες δυνάμεις υπάρχουν οι μικρότερες ή οι περιφερειακές, οι οποίες θα θελήσουν να αναδημιουργήσουν τις παλιές τους Αυτοκρατορίες. Έτσι η Ινδία θα προσπαθήσει να καταλάβει τα διαφιλονικούμενα εδάφη με την Κίνα, καθώς και με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν (ερχόμενη όμως έτσι σε σύγκρουση με την Κίνα που είναι σύμμαχος του Πακιστάν), Η Ιαπωνία θα θελήσει να καταλάβει τις Ρωσικές Κουρίλες Νήσους, να προσαρτήσει τα διαφιλονικούμενα με την Κίνα νησιά, και να ενώσει την Κορέα σε μία κυβέρνηση υπό την δική της επιρροή, ερχόμενη έτσι σε άμεση σύγκρουση με την Κίνα.


Τέλος θα πρέπει επίσης να αναφερθεί πως και η
Τουρκία προσπάθησε πρόσφατα να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε σύγχρονη έκδοση. Για αυτό τον λόγο υποστήριξε τα ισλαμικά κινήματα σε Ιράκ και Συρία, όπως και το Ισλαμικό καθεστώς του Μόρσι στην Αίγυπτο και την Χαμάς στην Δυτική όχθη και την Γάζα, με την πεποίθηση ότι αν αυτά τα καθεστώτα κατελάμβαναν την εξουσία και αδραιονώταν , θα μπορούσε να δημιουργήσει μία ομοσπονδία με αυτά, που θα ελεγχόταν απόλυτα από την ίδια. Παράλληλα θα αναδεικνυόταν η ίδια (με την ευγενική πολιτική στήριξη και οικονομική χορηγία του Κατάρ) ηγεμονεύουσα χώρα στον ισλαμικό κόσμο και θα απωθούσε όλους τους άλλους είτε Σουνίτες (Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος), είτε Σιίτες αντιπάλους της (Ιράν).

Φυσικά ως γνωστόν αυτό το σχέδιο (κυρίως στην Αίγυπτο και στην Παλαιστίνη) απέτυχε, με αποτέλεσμα  η Τουρκία έξαλλη να στραφεί κατά πάντων και σαν συνέπεια αυτού αντί για την ηγεμονία και την ασφάλεια που ήθελε να είναι σχεδόν παντού περικυκλωμένη από αντιπάλους (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Αρμενία, Ιράκ, Συρία, Ισραήλ. Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Ιράν αλλά και Κίνα και Ρωσία, επειδή υποστήριξε με θράσος την «ανεξαρτησία» των Μουσουλμανικών μειονοτήτων σε αυτές τις χώρες).
 
Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να επαναδημιουργήσουν τις παλαιές τους Αυτοκρατορίες και είναι έτοιμες να παίξουν σε άμεση αντιπαράθεση με άλλες δυνάμεις το παιχνίδι του Στέμματος (Game of Thrones) για την ηγεμονία στην περιοχή τους και στον κόσμο, αυτός ο αγώνας προμηνύεται να είναι μακρύς, αιματηρός, ύπουλος και βίαιος, με πολλές και συνεχείς εναλλαγές (αιματηρές η μη) στην εξουσία και ανατροπές, γιατί όπως λέει και η σειρά «Όταν παίζεις το παιχνίδι του στέμματος, ή κερδίζεις ή πεθαίνεις. Δεν υπάρχει μέση λύση».
ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ GAMES OF THRONES KAI ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ VALYRIA= ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΡΩΜΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ, ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΜΠΗΙΑ, ΝΗΣΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΟΑ
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΚΙΣΚΑΡΙ=ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΧΑΙΜΕΝΙΔΩΝ ΠΕΡΣΩΝ, ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΟΙΚΟΣ ΣΤΑΡΚ=ΟΙΚΟΣ ΓΙΟΡΚ, ΟΙΚΟΣ ΠΕΡΣΕΙ
ΟΙΚΟΣ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΟΙΚΟΣ ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ, ΟΙΚΟΣ ΝΕΒΙΛ
ΕΝΤΑΡΝΤ ΣΤΑΡΚ=ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΓΙΟΡΚ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’ ΓΙΟΡΚ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ MIR, JUNIUS BRUTUS, NESTOR, MIMIR
ΡΟΜΠ ΣΤΑΡΚ=ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Δ’ ΓΙΟΡΚ, ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ LIEWLYN, DAVID DOUGLAS, WILLIAM EARL DOUGLAS, JOHN NEVILLE, ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΟΥ ΜΩΝΜΟΥΘ (ΜΕ ΞΑΝΑΡΑΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ), LORD GREY
ΤΑΓΟΥΙΝ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΕΒΙΛ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΟΡΙΚ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Α’, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ’  ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΟΥΡΑΝΟΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ ΒΡΟΥΤΟΣ
ΚΕΡΣΕΙ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΟΥΝΤΓΙΛ, ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΒΟΡΓΙΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΖΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ, ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΑΓΡΙΠΠΙΝΑ, JANE SHORE, ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΚΙΝΑΣ ΤΣΕ ΧΙ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΟΥΝΤΒΙΛ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ FRIG, ΗΡΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΡΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΝ ΣΤΑΡΚ=ΟΙ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ (ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Ε’ ΚΑΙ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΓΙΟΡΚ) ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΦΕΝΡΙΡ ΚΑΙ FISHER KING
ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ= ΚΑΙΣΑΡΑΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΚΡΑΝΤ, ΕΡΡΙΚΟΣ Δ’ ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ, ΕΡΡΙΚΟΣ VIII, ΕΘΕΛΣΤΑΙΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΕΣΣΕΞ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΘΩΡ, HOENIR, ΔΙΑΣ, ΜΕΝΕΛΑΟΣ, , ΛΟΥΣΙΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ ΚΟΛΛΑΤΙΝΟΣ, ΑΓΑΜΝΕΜΝΩΝ, DRAENN, DUHEYR, FORSETI
ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ= ΑΔΕΡΦΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’ , ΒΑΣΙΛΙΑΣ  ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Δ’ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΕΝΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΡΡΙΚΟΣ Ε’, ΙΩΑΝΝΗΣ (ΔΟΥΚΑΣ ΜΠΕΝΤΦΟΡΝΤ) ΚΑΙ ΧΑΜΠΡΕΙ (ΔΟΥΚΑΣ ΓΚΛΟΣΤΕΡ)
ΤΡΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ= ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Β’, ΝΕΡΩΝΑΣ, ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ Β΄, ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΚΤΗΜΩΝ, ΧΙΤΛΕΡ, ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΤ’, ΕΡΡΙΚΟΣ VI ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ONTIN, ΚΡΟΝΟΣ, ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ
ΠΙΣΤΟΙ ΘΕΟΥ ΦΩΤΙΑΣ=ΖΩΡΟΑΣΤΡΕΣ, ΚΑΘΑΡΟΙ (ΒΟΓΟΜΙΛΟΙ Η ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΙ), ΜΑΝΙΧΑΙΟΙ
ΠΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ=ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
ΠΙΣΤΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥ ΘΕΙΟΥ=ΘΕΟΙ ΒΙΚΙΝΓΚΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΩΝ
ΑΓΡΙΟ ΠΥΡ=ΥΓΡΟ ΠΥΡ
ΤΕΙΧΟΣ=ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ, ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ, ΡΩΜΑΙΚΑ LIMES
ΦΡΟΥΡΑ ΤΕΙΧΟΥΣ=ΤΑΓΜΑ ΝΑΙΤΩΝ, ΤΑΓΜΑ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΡΩΜΑΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΕΙΧΟΥΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ=ΣΚΩΤΟΙ, ΠΙΚΤΟΙ
ΑΕΓΚΟΝ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ=ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ,  ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑΜΑΤΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΛΥΑΝΝΑ ΣΤΑΡΚ=ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΛΛΑΤΙΝΑ ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ
ΡΑΕΓΚΑΡ ΤΑΝΑΓΚΑΡΙΕΝ=ΠΑΡΙΣ, ΣΕΞΤΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ, ΤΙΤΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ, ARRUN TARKENIUS, BALDR
ΓΚΕΝΤΡΕΙ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ=ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΖΤΥΔΩΡ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ, MOLLOCH RED BULL, WAY PARDTHESMITH, THIMIHRJOT
ΠΗΤΕΡ ΜΠΑΛΙΣ=ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΕΣΙΛ, ΤΟΜΑΣ ΣΕΙΜΟΥΡ, ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ, ΦΡΑΝΣΙΣ ΟΥΑΛΣΙΧΑΝΜ, ΤΟΜΑΣ  ΚΡΟΜΒΕΛ, ΒΙΛΧΕΜ ΣΤΙΜΠΕΡ, ΡΙΚΙΜΕΡΟΣ, ΑΡΠΑΛΟΣ,  ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  THIAJI , ΕΡΜΗΣ
ΒΑΡΥΣ= ΦΡΑΝΣΙΣ ΟΥΑΛΣΙΧΑΝΜ, ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΒΑΓΟΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΡΤΑΞΕΡΞΗ Γ’, ΖΕΝΓΓΚ ΧΙ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ  ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΙΧ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΑΡΑΧΝΗ, ΟΥΛΛΙΑΜ ΣΤΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NORSE SPIDER ΚΑΙ MIMIR
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ=ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΟΤΗΤΑΣ
ΕΝΤΜΟΥΡ ΤΑΛΛΥ=ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Δ’ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ (ΝΥΧΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ)
ΒΙΣΕΡΥΣ=ΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ΣΕΞΤΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ, ΤΙΤΟΣ ΤΑΡΚΥΝΙΟΣ, ARRUN TARKENIUS
SMILLING KNIGHT=JOKER OF BATMAN
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΑΜΟΣ= ΜΑΥΡΟ ΔΕΙΠΝΠ (ΣΚΩΤΙΑ), ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΓΚΛΕΝΚΟΟΥ (ΣΚΩΤΙΑ), KOJIKI FEAST AND JAPAN EMPEROR JIMMU ENEMIES SLAYGHTER IN A DINNER AFTER A SONG, ΝΥΧΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ (ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ WEDDING OF BLOOD), ΣΦΑΓΗ ΣΚΥΘΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΙΟΥΣ  (ΗΡΟΔΟΤΟΣ)
ΝΤΕΝΑΡΙΣ= ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΖΤΥΔΩΡ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΙΣΤ’, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΑΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ LONG MU WENSI (THE MOTHER OF DRAGONS), JORMUGANDR KAI MIDGARD SNAKE
ΣΤΑΝΝΙΣ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ=ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΛΕΩΝ ΓΙΣΑΥΡΟΣ, ΠΡΙΓΗΠΑΣ ΚΑΡΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΚΑΡΛΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΑΛΑΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΕΦΣΚΙ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ Δ’, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΓΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΜΙΝΩΑΣ, ΜΕΜΝΩΝ, NID HOGGR, DAINN
 ΝΤΟΘΡΑΚΙ=ΣΚΥΘΕΣ, ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΟΥΝΝΟΙ, ΤΣΕΓΙΕΝ, ΣΙΟΥ, ΑΡΑΒΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΙ
ΚΑΛ ΝΤΡΟΓΚΟ=ΤΣΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ, ΑΤΤΙΛΑΣ, ΜΑΔΥΗΣ, ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ
ANDALS=ΣΑΞΟΝΕΣ, ΑΓΓΛΟΙ, ΓΙΟΥΤΟΙ, ΒΑΝΔΑΛΟΙ, ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ
ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ=ΚΕΛΤΕΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΞΙΦΟΣ ΛΑΙΤΜΠΡΙΝΓΚΕΡ=ΕΞΚΑΛΙΜΠΕΡ
ΑΖΟΡ ΑΧΑΙ=ΑΡΘΟΥΡΟΣ  ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ΣΑΟΣΙΑΝΤ, GRAND MONARCH, ARMILUS, KING IN THE MOUNTAIN
ΠΝΙΞΙΜΟ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΚΑΨΙΜΟ ΣΕ ΦΩΤΙΑ=ΓΑΛΑΤΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ, ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΝ=ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ
ΣΧΕΣΗ ΣΑΝΣΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΙΣ=ΣΧΕΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α΄ΑΓΓΊΑΣ ΚΑΙ ΣΕΣΙΛ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α΄ΑΓΓΊΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΣ ΣΕΙΜΟΥΡ
ΚΑΣΤΡΟ ΑΡΡΥΝ=ΜΕΤΕΩΡΑ
ΓΟΥΕΣΤΕΡΟΣ=ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΥΣΗ (ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ)
ΕΣΣΟΣ=ΕΥΡΑΣΙΑ
ΣΟΘΟΡΟΣ=ΑΦΡΙΚΗ
ΝΤΟΡΝ=ΙΒΗΡΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΙΤΑΛΙΑ
ΠΕΝΤΟΣ=ΑΡΧΑΙΟ ΝΗΣΙ ΡΟΔΟΥ
ΜΠΡΑΒΟΣ=ΒΕΝΕΤΙΑ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΝ=ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΑΡΚΥΝΙΩΝ, ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΧΑΝ ΚΙΝΑΣ, ΙΑΚΩΒΙΤΕΣ (ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΙΟΥΑΡΤ)
ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΚΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΥΡΙΑΣ=ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΙ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ=ΚΟΝΤΟΤΙΕΡΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΠΙΣΤΗΣ=ΝΑΙΤΕΣ, ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
7 ΒΑΣΙΛΕΙΑ=7 ΣΑΞΟΝΙΚΑ ΒΑΣΛΙΛΕΙΑ
ΜΑΡΓΚΑΡΕΙ ΤΥΡΕΛ=ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΟΥΝΤΒΙΛ, ΑΝΝ ΜΠΟΛΕΥΝ, ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ FREYIA, ΕΛΕΝΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ
ΤΥΡΙΟΝ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ, ΕΥΔΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’, ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΕΝΣ, ΑΝΤΟΝΥ ΓΟΥΝΤΒΙΛ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ FANFNIR, BIOGGI KAI ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΛΟΡΔΟΣ ΓΟΥΟΛΝΤΕΡ ΦΡΕΙ=ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΡΙΚΟΥ Ζ’, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ, ΑΜΜΠΟΥΛ ΑΛ ΑΜΠΑΣ, ΤΟΜΑΣ ΠΕΡΣΙ, WILLIAM CRICHTON, WILLIAM NEVILLE, ANDREW TROPOLLE, ALEXANDER LIVINGSTON, THOMAS STANLEY, RALF NEVILLE ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ FREYE
 ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ=ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ=ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ELVES
ΤΖΕΙΜΙ ΛΑΝΙΣΤΕΡ=ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ, ΚΟΜΜΟΔΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’, ΚΑΙΣΑΡ ΒΟΡΓΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΧΑΛΚΟΧΕΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Δ’, ΚΑΣΣΙΟΣ ΧΑΙΡΕΑΣ, LU BU, ΑΝΤΟΝΥ ΓΟΥΝΤΒΙΛ, GOTFRIED VON BERLIGHEN ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΥΡ ΚΑΙ ΑΡΗΣ
ΡΕΜΣΕΙ ΜΠΟΛΤΟΝ=ΣΑΠΩΡ, ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ, ΛΑΛΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΤΟΜΑΣ ΤΖΟΝ ΤΥΡΕΛ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  FORSETI
ΡΟΥΣ ΜΠΟΛΤΟΝ= ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΓΟΥΟΡΙΚ, ΤΟΜΑΣ ΠΕΡΣΥ, ΡΑΛΦ ΝΕΒΙΛ, ΤΟΜΑΣ ΣΤΑΝΛΕΙ
ΣΙΔΗΡΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΠΡΑΒΟΣ=GOLDMAN SACHS
ΠΑΛΑΙΟ ΓΚΙΣ=ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ, ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ
ΕΝΔΟΓΑΜΙΑ ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΝ= ΕΝΔΟΓΑΜΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΨΒΟΥΡΓΩΝ
ΜΠΑΕΛΟΡ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ=ΧΑΡΟΛΝΤ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ, ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ
ΜΑΕΓΚΟΡ Ο ΑΝΗΛΕΗΣ=ΕΡΡΙΚΟΣ Α’, ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Α’, ΕΡΡΙΚΟΣ Η’, ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΚΤΗΜΩΝ, ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’, ΦΙΛΙΠΠΠΟΣ Δ’ Ο ΩΡΑΙΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ Η’
ΒΙΣΕΡΥΣ Α’=ΕΡΡΙΚΟΣ Α’
RHANEYRA=ΜΑΤΘΙΛΔΗ
ΑΕΓΚΟΝ Γ’=ΕΡΡΙΚΟΣ Β’ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΑΕΓΚΟΝ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ= ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΚΤΗΜΩΝ
ΜΠΑΕΛΟΡ ΣΑΚΣΠΗΡ= ΕΡΡΙΚΟΣ Β’ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
GREAT SPRING=ΜΑΥΡΗ ΠΑΝΩΛΗ
ΚΑΡΙΝ Ο ΜΕΓΑΣ=ΕΥΔΗΣ, ΔΑΡΕΙΟΣ Α’, ΔΑΡΕΙΟΣ Γ’, ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ε’
ΘΕΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΙ=ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ, ΒΑΓΙΑΖΗΤ, ΜΠΑΓΚΡΑΤΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NJORDR
ΔΡΑΚΟΓΕΝΝΝΗΤΗ ΓΕΝΙΑ=ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΟΙ, ΓΕΝΙΑ ΟΥΛΙΕΛΜΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ=ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΟΡΡΑ ΔΑΝΙΗΛ
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ=ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  LIANKFLIM, BLUE BEAM PROJECT ALIEN THREAT, WHITE BROOTHERHOOD OF HIMALAYIA
ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ=ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
KINGS LANDING=ΠΑΡΙΣΙ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΣΑΞΟΝΙΚΗ ΑΚΤΗ
ΜΠΡΑΝ Ο ΚΤΙΣΤΗΣ=ΜΠΡΑΝ Ο ΚΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΣΤΕΛΥ ΡΟΚ=ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
ΑΣΠΙΛΟΙ=ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ (ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ), ΡΩΜΑΙΟΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ, ΖΟΥΛΟΥ, ΜΑΜΕΛΟΥΚΟΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΠΙΛΩΝ=ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΚΡΥΠΤΕΙΑ
ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΧΟΡ (ΜΑΧΗ ΤΩΝ 3000)=ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ (ΜΑΧΗ ΤΩΝ 300), ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΤΙΛΑ
ΚΛΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΑΠΟΡ=ΚΛΕΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΣ=ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ
FAITH MILITANT=ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ
WARRIOR SONS, POOR FELLOWS=ΝΑΙΤΕΣ, ΙΩΑΝΝΙΤΕΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ=ΠΑΠΑΣ ΟΥΡΒΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΣ ΙΝΝΙΚΕΝΤΙΟΣ Ο Γ’, ΣΑΒΟΝΑΡΟΛΑ, ΠΕΤΡΟΣ Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ, ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΡΒΩ
ΤΖΟΡΑ=ROBERT DEVEREX
ΤΑΛΙΣΑ=ΑΝΝ ΜΠΟΛΕΙΝ
ΑΡΥΑ=ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, DONA CATILIN, LA MAUEN ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ HATI
BRIENNE OF TARH=ΙΩΑΝΝΑ ΤΗΣ ΛΩΡΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΒΡΗΣΗΙΣ, BRYNHIDR
ΤΖΕΝΑΡΙΣ ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΝ=ΦΙΊΠΠΟΣ Δ’ Ο ΩΡΑΙΟΣ
ΑΕΝΥΣ ΤΑΝΓΚΑΡΙΕΣΝ=ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΡΟΥΦΟΥΣ
MOST DEVOUT=ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΟΥΡΙΑ, ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΛΟΔΟΣ
STARY SEET=ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΣΕΠΤ ΤΟΥ ΜΠΑΕΛΟΡ= ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΡΩΜΗΣ
ΣΕΠΤΟΝΣ=ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ
ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ=ΒΑΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ, ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ, 20ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
FACELESS MEN=ΑΣΣΑΣΙΝΟΙ, ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΣ, ΙΕΡΕΙΣ ΒΟΥΝΤΟΥ
THONOUR INVASION=ΔΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ= ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΣΚΩΤΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΟΙΛΛΙΑΜ ΟΥΑΛΛΑΣ
ΛΥΣΑ ΑΡΥΝ=BLOODY MARY ΚΑΙ ΜΥΘΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ
ΜΑΣΤΕΡ ΠΑΙΣΕΛ=LORD STEWART OF THE HOUSEHOLD WOODVILLE
KINGSGUARD=YEAMAN OF THE GUARD
ΤΖΟΦΡΥ ΜΠΑΡΑΘΕΟΝ=ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ, ΝΕΡΩΝ, ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΒΟΡΓΙΑΣ, ΗΡΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΣ, ΠΑΡΙΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΡΟΥΦΟΥΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ  ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΟΥΛΚ
ΜΠΑΡΙΣΤΑΝ ΣΕΛΜΥ=JOHN DEVERE, 13 EARL OF OXFORD
ΧΑΡΟ XAON DAXOS=MARGARET BEAUFORT
ΚΑΤΛΥΝ ΣΤΑΡΚ=ΣΕΣΙΛΙΑ ΝΕΒΙΛ
SHAE=ANNE NEVILLE
ΚΑΡΘ=ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΠΕΝΤΟΣ=ΑΘΗΝΑ
DOTHRAKI SEA=HUNGARY
ARBOR=SICILY (EYROPE)
KATLYN AND LYSA TULLY=ISABELL AND ANNE NEVILLE
TYRION AND JAMIE=ANTHONY WOODWILLE (FIGHER AS JAMIE AND HISTORIAN AS TYRION)
TYRION AND SHAE=DUKE OF CLARENCE AND DISGUISED ANNE NEVILLE
BRANDON AND BALIESH FIGHT= DUKE OF CLARENCE AND RICHARD III FIGHT
BALIESH CRY\USH FOR CATELYN-LYSA= AND RICHARD III AND FRANCIS LOVE FOR WARWICK DAUGHTERS
ROBB SECRET MARRIAGE TO TALISA=EDWARD IV SECRET MARRIAGE TO ELIZABETH WOODVILLE
NORTH=RUSSIA, SLAVS, SCOTLLAND, NORTHEN ENGLAND
WINTERFELL=MOSCOW
VALE=ALPS, AYSTRIA, SWITZERLAND, ENGLAND
RIVERLANDS=LOW COUNTRIES, RHINELAND, ENGLAND, BACTRA (ΑΟΡΝΟΣ ΠΕΤΡΑ), ΜΕΤΕΩΡΑ
IRON ISLANDS=SCANDINAVIA, ICELAND, IRELAND
WESTERLANDS=BRITISH ISLANDS, GERMANY, WALES
THE REACH=FRANCE, ITALY, ENGLAND
STORMLANDS=ITALY, FRANCE, ENGLAND
DORNE=SPAIN, PORTUGAL, CORNWALL
CROWN LANDS=GERMANY, NAPLES, ENGLAND
DRAGON STONE=MALTA, FEROE ISLANDS
VALYRIA=ANCIENT GREECE, ROMAN EMPIRE, BYZANTINE EMPIRE
SLAVERS BAY=SLAVE COAST OF AFRICA
IBBEN=ICELAND
ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΛΟΘΣΤΟΝ=ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΠΑΛΟΡΥ
ΚΑΙΜΠΟΥΡΝ=ΒΙΚΤΩΡ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ, ΛΟΙΤΖΙ ΓΚΑΛΒΑΝΙ, ΤΖΙΟΒΑΝΝΙ ΑΛΝΤΙΝΙ, ΚΟΝΡΑΝΤ ΝΤΙΠΕΛ, ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΙΟΥΡ, ΤΖΟΡΤΖ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ
ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΤΡΟΝΓΚ=ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ
ΓΚΡΕΓΚΟΡ ΚΛΕΓΚΕΙΝ=ΓΟΛΙΑΘ, ΛΥΑΙΟΣ
ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΚΗΠΟΙ=ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΗΠΙ ΤΗΣ ΒΑΥΛΩΝΑΣ
ΟΥΛΘΟΣ=ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
SUMMER ISLANS=AZOR ISLANDS, HAWAI
ΜΕΛΙΣΑΝΔΡΗ=BLOODY MARY, RASPUTIN, ΒΗΣΗΡ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑ ΓΙΣΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΧΕΛ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, SCARLET WOMAN, MOLLCH RED BULL KAI HEIDE
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΒΑΡΑ=ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΕΝΧΑΛ=ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ
KINGSWORD BROTHERHHOD=ROBIN HOOD GANG
SIMON TOOONE=ROBIN HOOD
BEN BIG BILLY=LITTLE JOHN
9 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΝΓΚ ΣΤΡΑΙΝΤΕΡ=7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΝΤΑΛΟΣ=ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ
ΤΡΙΧΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ=ΦΡΑΓΚΟΙ
ΣΑΓΟΝΙΑΣ=ΣΑΓΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ
Α’ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ=ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΛΟΥΑ ΚΑΙ ΜΑΤΘΙΛΔΗΣ
MASTERS, GRAND MASTERS, POOR FELLOWS=ΜΑΓΙΣΤΡΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΓΙΣΤΡΟΙ ΝΑΙΤΩΝ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΑΝΔΡΗΣ ΕΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ=ΕΙΝ VOLK EIN REICH EIN FUHRER ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
ΠΡΩΤΟΣ ΥΨΗΛΟΣ ΣΕΠΤΟΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ=ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΤΕΜΠΟΥΡΥ ΤΟ 1382 (ΙΔΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑΝΑΤΟΣ)
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ KINGS LANDING=ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΦΤΩΧΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΟΝΟ ΤΟ 1382
ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΝΙΣ=ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ (Η ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΕΙΠΟΥΣ)
ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΕΝΤ=ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΚΟΜΙΚΣ ΛΟΧΑΓΟΥ ΜΑΡΚ
ΛΙΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΒΥΣΕΡΙΣ= ΛΙΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΘΟΥΣ ΣΕ ΚΡΑΣΣΟ, ΛΙΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΌ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΖΙΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟ ΚΥΒΕΝΗΤΗ, ΛΙΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΥΒΕΝΗΤΗ ΟΤΡΑΡ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΕΓΚΟΡ ΑΝΗΛΕΟΥΣ=ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΡΡΙΚΟΥ Η’
ΧΑΝ ΖΕΜΜΟΥ=ΞΕΡΞΗΣ, ΑΤΤΙΛΑΣ, ΤΣΕΓΚΙΝΣ ΧΑΝ, ΜΑΔΥΗΣ, ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΕΒΡΟΝ ΦΡΕΙ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΟΥΡΕΙ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΛΙΟΝΕΛ ΤΥΡΕΛ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Γ’ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΦΡΑΣΗ ΛΙΝΚΟΛΝ TO STAND ONE WAR AT A TIME=ΙΔΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΥΡΙΟΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΥΣ
ΡΙΨΗ ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΟΥΝΚΑΙ ΣΕ ΜΗΡΗΝ= ΡΙΨΗ ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΣΕ ΓΙΑΦΦΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΕΛΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΙ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΧΑΡΑΝΤ ΧΑΤΡΑΣΣΑ
ΜΠΕΝΕΡΟ=ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΚΩΛΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΚΚΚΟΡΟ= ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΛΑΥΔΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΕΣΣΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
ΑΡΡΕΝΑ ΜΗΡΗΝ=ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
ΓΥΜΝΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΙΟΥΕΤ ΣΕ ΕΥΡΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΙ= ΓΥΜΝΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝ ΤΟΥ ΒΑΓΙΑΖΗΤ ΣΕ ΤΑΜΕΡΛΑΝΟ
ΣΑΝΣΑ ΣΤΑΡΚ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ IDDUN, ΨΥΧΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΥΣΣΑ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
JOHEN REED= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ KVASIR
SAMWEEL TURLY= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ HEIMDALL
TOMMEN LANISTER= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ VIDDAR, ANTERUS
ΤΡΙΜΑΤΗ ΚΟΥΡΟΥΝΑ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΛΟΚΙ
JOHN SNOW= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ SORTR, HELLHOUND
ΡΙΚΟΝ, ΣΑΝΤΟΡ ΚΑΙ ΓΚΡΕΓΚΟR ΚΕΛΕΓΚΕΙΝ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ TITAN GAMR, MONEGERM
VICTARION GEITZOI= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ HRYM
HAROLD HARDING= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NORSE EAGLE OF THE MOUNTAIN
EYRON= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ODDIN, NORSE KRANKEN
ΜΥΡΚΕΛΛΑ= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ΑΡΜΟΝΙΑ
WHITE RAVEN= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NOAH ARCS RAVEN
LORAS= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  PATROCLUS
RENLY= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  PATROCLUS, DIONYSIUS, DORATKOR
ΝΤΑΒΟΣ= ΜΥΘΛΟΓΙΚΑ ΔΑΙΔΑΛΟΣ, RATASKIR
METHOS AND EDRIC STORM= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  ICARUS
JOHN ARRYN= ΜΥΘΛΟΓΙΚΑ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, PUBLIUS VALLERIUS PUBLICCA
DONTOS, HODOR= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  THE NORSE FOOL
SILENT SISTERS (SYMBOL OF THE 7)= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  7 PLEIADES
LANNISTER ARMY= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  LOMSON ROOSTER (NORSE MYTHOLOGY)
GOLDEN COMPANY= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  GOLDEN ROOSTER (NORSE MYTHOLOGY)
RED PRIEST ARMIES (DANY, VICTARION, STANNIS)= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  RED ROOSTER (NORSE MYTHOLOGY)
GIANTS= ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  NORSE GIANTS
LADY STONEHEART= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  HEIDE, HEL, SHINARA
VAL= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  SKADE
MYA STONE= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ MAGNI, MOD, THUD
COLDHANDS= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ SVADIFFARI
THE GREAT OTHER=  ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ NIKOGG
WEIRWOODS= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ YGGDRASSIL
MAGGY THE FROG= ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ  SAGA (ODIN DAUGHTER)
(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ: http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.gr/ ΚΑΙ http://sf-fantasy.suvudu.com/2013/04/greek-myth-in-game-of-thrones-part-one-robert-baratheon-and-cersei-lannister-as-zeus-and-hera.html.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου